söndag 4 december 2011

bobacks barnarbete & bygg AB.

Bildmaraton av Zachs nya rum.


Gardinen är egentligen ett gammalt fint lakan jag ärvt av min farmor. Ni vet ett sånt med spets och monogram. Jag ville göra nåt annorlunda och eftersom Zach önskat en randig gardin i lila, svart, vit och orange tänkte jag att det enklaste är ju att fixa sig en egen. Så jag tog fram de fina sprayburkarna vi använder till graffiti och sprayade en gardin helt enkelt. Zach blev jättenöjd och det var ju mission complete. Jag taggade den självklart. Det måste man har jag lärt mig. Väggförvaringen är IKEAs väggskåp, dvs köksstommar. Elementskyddet platsbyggde Freddan av mdf och det blev en praktisk liten hylla längs med hela väggen. Tavlan är Roy Lichtensteins Barking dog som jag köpte på Guggenheim i New York förra året.

 
 

En självförtroendeboost på spegeln. Inspirerad av den där roliga videon LMFAO-Sexy and I know it. Har ni sett den? Om inte, kolla HÄR

Här ute skymtar hallen. En ny graffiti med barnens namn made by me på väggen. Kass skärpa ser jag nu men det får vi leva med.

Orkade du ända hit ner? Imponerande!
 
Det här rummet var det vi tyckte var det absolut finaste när vi köpte huset. Det var liksom så fint att vi inte riktigt tyckte det var alls nödvändigt med någon rust här. Det var ganska nytt laminatgolv (ca 15 år. Jaja vet. Men allt är faktiskt relativt och ni skulle sett resten av huset. I rest my case.) och bra lite halvgulnat tak. Det var näääästan så man uppfattade det som vitt. Tapeterna satt faktiskt uppe på väggarna och var inte lappade eller flagade. Fint som snus. Men de var gammelrosa med blommor av oklar art. Hmm...här blev det problem. Gammelrosa med blommor var inte riktigt vad Zach sett framför sig när han drömde om hur han ville ha sitt rum. Och allt eftersom resten av huset blev vitt (som i VITT, inte halvgult) och renoverat så kände vi att det var dags även för finrummet att få sig en omgång. Nya fönster, bort med gamla inbyggda garderober, ny gips på väggarna, takmålning, tapeter och nytt golv.

Allt detta arbete tog 2,5 vecka för mig och Freddan. Vi slet rätt hårt på kvällar och helger får jag nog ändå säga. Och en söndag kände Vincent sig som Byggare Bob himself och ville vara med på ALLA moment och det var tur för då gick det undan. På förmiddagen slipade Freddan spacklet, på lunchen tapetserade jag hela rummet och på eftermiddagen la vi golvet. Och Vincent var med på allt. Får inte jag nåt kemistjobb efter disputationen nästa år så startar vi en firma. Familjen Bobacks Barnarbete & Bygg. Nåt i den stilen.

Medan jag fotade bilderna lyssnade jag på Promoe och den här låten riktigt högt. Sååå jäkla bra tycker jag. Lyssna på texten.

Idag har jag haft ÄNNU ondare i lår och rumpa. Dag 2. Har aldrig någonsin haft sån träningsvärk i mitt liv. Vilken pärs. Imorgon kommer det kännas bättre. In shallah.

Kram-
h.

7 kommentarer:

Lina sa...

Snyggt och grafiskt stilrent. Jag gillar!

Vardaxlyx sa...

Riktigt najs =)
Bloggkärlek tycker jag är JÄTTE viktigt och jag tänkte då skriva några rader om din braiga blogg och ville ge mina läsare ytterligare en bra blogg.
Hoppas detta är OK för dig!
Kramkram

high house then radio sa...

Stilig rom:) Liker stripene.

Gamla skolan-Jennie sa...

Nice!!! Vilken lycka att ha ett sådant fint rum!!

Tack så mycket för tipset!! Ska kolla upp detta! Är en amatörfotograf som vill lära mig att fotografera bättre och tar tacksamt emot tips!

Kram Jennie

Viktoria - Jag blir aldrig kung. sa...

Du är grym på graffiti!
Tar du beställningar?

CreandoPhoto sa...

Superfint rum! Och vilken häftig idé att spraymåla gardinen. Urcoolt!
Men du bobacks barnarbete och bygg....hmmm....då får jag nog blunda lite, jag som jobbar med utsatta barn ;)
Kramar Kicki

Annika sa...

Men alltså gud så snyggt du bor människa. Nu fick jag boångest. Får jag alltid av dig och Creando och liknande chica damer.
Kommer du på bloggeventet förresten?