torsdag 22 december 2011

ibland blixtrar man till minsann.

 
Ja men visst serru. Jag har gjort julgodis. För första gången i vuxen ålder. Nu tänker nog många MEN HERREGUD!! Har hon aldrig ens gjort kola, tryfflar eller annan nödproviant?? Nope. Tänk för det har hon inte. Så illa är det faktiskt. Och förra fredagen gjorde jag lussekatter. Också det för första gången...

Alla som känner mig vet att det där med att stå i köket och kladda absolut inte är min melodi. Jag hatar det kort sagt. Men idag blixtrade vi till. jag och Vincent. Vi var och trängdes och knuffades och svettades med typ 1000 andra frustrerade julefixare på Coop. Vi hade ju såklart kollat upp det komplicerade receptet noggrant. Skrivit dubbla att-handla-lappar ifall vi skulle råka tappa den ena. Jodå, Vincent skrev en egen och stoppade ner i egen rygga. Det är ordning på den 3-åringen. Som sagt, vi trängdes, hade hittat allt utom pistagenötter. Då rasade världen. Rullgardinen drogs ner. Totalmörker bara. Heeelt slut på pistagehyllan. Oh my lord. Hur gör man nu. Jag klara inte avd et där med att improvisera recept. Det funkar inte för mig. Blir ALLTID fel. Alla duktiga bakerskor/bagare på mitt jobb berättar alltid så svepande om sina bröd och kakrecept ..."ååhh man bara tar det man har hemma. Lite av det, lite av det...man gör som man känner helt enkelt." Det där knäcker mig. På riktigt. Jag vill veta EXAKT. Så nu står vi där och glor på en ökentom pistagehylla. Vi åker till en annan affär mamma säger Vincent. Så klok han är den pojken. Klart vi gör. Inte fasen ska vi börja försöka improvisera nu när julen är så nära. Nänä. Sagt och gjort. Vi åkte till Hemköp. VAA? Inga där heller? What the f*ck!? Va fan händer liksom. Suck. Det fick bära eller brista. Vi tog cashewnötter.

Det gick den här gången. Sicken jäkla tur. För det hade lika gärna kunnat gå åt pipsvängen med min statistik. Tack gode gud. Eller nåt.

 Snygg loppisbricka från i somras. Det hela blir inte sämre av att det är sydöstra England på kartan. Där har ju jag bott på flera olika ställen.


För den som djärve kocken:

Smält ett paket blockckoklad och blanda med en påse den hackade Dumlekolor, en näve minimashmallows, ett par nävar jordnötter och en mindre näve cashewnötter.
Lycka till!

Kram-
h.

3 kommentarer:

CreandoPhoto sa...

Låter precis som ett fint godis jag fick från en fin vän idag. Vågar inte prova. Tror att det är beroendeframkallande. Är redan fast i så många godisvarianter.... :)
Julkramen
Kicki

Johanna Stålros sa...

Vad härligt att det gick vägen- men vet ju aldrig;) Varma julkramar ifrån mig!

Tyg och otyg sa...

Ser gott ut! Till nästa gång, så glöm inte att leta bland naturgodiset också, där brukar det finnas pistagenötter om man är beredd att skala själv. :) God jul till dig och de dina!