fredag 29 juli 2011

DIY: schysstaste sittpuffen.


Sittpuffen jag nämnde att jag börjat virka för ett tag sedan är klar. Jag satte mig i solstolen för första  (?!?) gången det här året för bara ett par veckor sedan. Ni ser ju hur blek jag är. Nästan så det risk för snöblindhet. Och då har jag ändå dragit lite i bildredigeringsspakarna för jag åtminstone inte skulle se transparent ut. Som han den där i Sagan om ringen som väser när han pratar och typ alltid varit i underjorden. Vad han nu heter. Ja ni fattar.Den är virkad med nål Nr.10 (modell stor som f*n) och jag har använt mattrasor av alla möjliga sorter jag fyndat på loppisar för nästan inga pengar alls. Ni vet såna som gamla tanter gör trasmattor av. Elastisk trikå, lakansväv i bomull, nån syntetisk som jag gissar var en gammal klänning, frotté och nåt annat lurvigt. Jag gillar att det är olika strukturer och känsla när man drar handen över den. Och att det är grymt stora maskor. Sen kan man ju variera både färger, formen på puffen (boll eller tillplattad puff) och om man vill virka lite mer mönster. Jag improviserade men ska nog göra en i svartvitt med mormorsrutor. Tror det kan bli fint.

Egentligen är det inte alls många varv och det gick snabbt att göra den vilket är tacksamt för en otålig människa som jag.  Jag gjorde den i två delar som jag  virkade ihop efter att jag lagt in en stor innerkudde som fyllning. Det ska vara lätt att ta isär när man ska tvätta. Snyggt OCH praktsikt!

Lilleman i huset uppskattade den så mycket att han har lagt beslag på den helt genom att bära upp den på sitt rum.

Däremot passar inte den här heller alls in i den övriga inredningen. Som jag sa tidigare efter att jag sytt pastelliga överdrag till barpallarna så har vi väldigt lite pasteller här hemma. Men om jag fortsätter såhär kommer det ju snart att vara övervägande pasteller och då kommer de passa finfint. Jag kör på helt enkelt.

Ha det fint!

Kram-
h.

14 kommentarer:

tinajo sa...

Toksnygg ju - bra jobbat! Har aldrig virkat med en så stor nål innan, men jag måste nog prova så småningom. :-)

Johanna Stålros sa...

Åhh den är ju underbar! Kram J

sara sa...

Tokfin ju! Blir ju sugen på att beställa en av dig till barnrummet :)

24seven by [bo:bakk] sa...

Tack Tina och Johanna. Tina- klart du ska testa att göra en hur lätt som helst faktiskt.

Sara,
man vet aldrig vad man får i present. Men du kan ju få önska färgställningen. ;)

Sara sa...

Haha :) Jag betalar ju för den i så fall toka! :) På måndag är det dags att få veta vad det är för knodd som kommer till oss i jul, pojke eller flicka :)
Tack! Jag har tänkt länge på det och det irriterar emellanåt, då behöver man skriva av sig om det.
Men som sagt, mycket beror nog på att man tror att folk inte vill läsa om det tråkiga, bara det vackra, fina roliga :)

Kram!

Lotten sa...

Den var ju riktigt läcker! Om jag skulle få tid över någon gång skulle jag med vilja göra en sådan.... men just tiden verkar vara en bristvara just nu ;-)

Maria - Mary made this sa...

Du är för bra! Åååh vilken snygg sittpuff, du kan nog göra en hel del business på den där rackaren om du skulle vilja...
Kram
Maria

Tyg och otyg sa...

Jättefin är den! Jag har också tänkt göra en sådan ett tag, men har inte kommit till skott än. :)

Anonym sa...

Dödstjusig!! Måste nog åka till Linde och ta en lektion, är sugen på plädvarianten vi såg i A´dam.
/AK

krajamaria sa...

Jättefin puff du virkat! Har haft samma idé i huvudet ett längre tag men kommer inte till skott. Men din kanske gör att jag kommer igång! :)

Krickelin sa...

Jösses så fin!! Du är grym! :)

CJ sa...

Well done!

Emelie sa...

Oh vad snygg! Jag som har letat efter en puff hur länge som helst utan att hitta någon... Det är alltså så här man ska göra :D Tack för tipset!

//Emelie

Fröken S sa...

Jättesnygg! och SÅ blek ser du inte ut att vara jämfört med hur jag brukar se ut på sommaren!