onsdag 22 februari 2012

unikt var ledordet för att sätta stilen.

När vi köpte vårt hus för 7 år sedan bestämde vi, jag och Freddan, att nu jäklar ger vi allt vi har. Det var ett renoveringsobjekt utan guds like och vi sa till varandra att från och med nu är det yta som gäller. Trendigt så in i helsike vill vi ha. Och eftersom vi båda har rätt bra näsa för det där med vilka trender som är på ingång så satsade vi på härliga naturtoner som grått och brunt på detaljer, krispigt vitt, ljust och fräscht, rena träytor, gammalt och nytt, gärna blanda olika stilar för att skapa en hemtrevlig och spännande miljö och så lite ruffigt industriellt på det. Unikt var vårt ledord genom hela arbetet. Nu känner vi att trenden slagit igenom just som vi förutspådde. För vad är det vi ser i varenda glossigt magasin, på alla inredningsprogram på tv och i varenda blogg av dignitet? Jo allt det jag just beskrev.

Så se och njut mina vänner.

 Grått i asymmetri. Otroligt nytänkande och spot on.

 Rena träytor och smarta nischer. Sååå snyggt.

 Härligt brun detalj runt fönstret och en flugsvamp som utropstecken. Dessa ombloggade svampar är just nu glödheta inom inredningen som ni säkert vet.

 Mera rena träytor. Nu vertikalt för att skapa höjd i rummet. Gamla ruffiga spikhuvuden. Grafiskt tryck och svart/vitt. Alldeles vansinningt tjusigt.

 Här valde vi att skippa taklister. Krispigt vitt möter en mörk detalj längs taket. Ljust, fräscht och väldigt mycket Meat District, New York.

En ram av grått med brun kant vid Vincents säng. Detta ger en ombonad och så skönt mjuk stämning tillsammans med det vita som möter färgglada retroaccessoarer. Tjusigt!

Gammalt möter nytt. Mycket genomtänkt, personligt och unikt.

Över lag ett väldigt väldigt vackert hem. Välplanerat och organiserat. Det är renoverat med omsorg, noggrannhet och med kvalitativa materialval.

Välkommen åter.

Kram-
h.

9 kommentarer:

Ylva sa...

: D
mycket befriande!

CreandoPhoto sa...

Jag skrattar ihjäl mig!!!! Jag började med att tänka att, ja det är ju bra att känna att man har lyckats....lite självgod kanske, men vadå, man får faktiskt tycka att man är bra....och sen scrollade jag nedåt...
Skrattar fortfarande :) DU ÄR HELT UNDERBAR!
Kramar

Tina sa...

Jag instämmer med föregående skrivare!
Jättehärligt och vilka bilder.
Gillar verkligen den vansinnigt blommiga trapptapeten, fast det är kanske för mycket i hela trappen. Jag skulle nog ändå gilla att ha en liten del kvar! Bara för att den är så mycket. Hur har ni tänkt?
Lycka till med er bostad.

Lina på rumochrabalder sa...

Så jäkla bra! You made my day.

Trin sa...

Hahahahaha!!! Då är det väldigt modernt hemma hos oss också! Så skönt att vara inne.... äntligen!!
Hoppas trenden håller i sig ett tag!
Härlig blogg förresten!!
catrin

24seven by [bo:bakk] sa...

Tack ska ni ha. Kanske kan man få er andra att känna att ni bor i riktiga slott. :) Alltid kan det roa nån liksom. *s*

Tina, ja hur tänker vi egentligen? Jag tänker att jag inte skulle ha nåt emot att måla/tapetsera över den där hysteriska trapptapeten men samtidigt gillar jag den. Och sen hade vi (läs: Freddan och min kusin Viktor. Inte jag egentligen överhuvudtaget.) ett helvete med att få upp den eftersm det är tokhögt i trappor. Men jag ska iallafall måla trappan vit och den vägg som är motstående den hysteriska ska också bli vit. Så mycket är bestämt. Häromveckan var jag på väg att åka och hyra en trappstege för att kunna måla ena väggen men då sa min kära sambo att det INTE är prioritet 1 här hemma just nu. Jag förstår inte alls vad han menar.....bromsklossen.... ;)

Ninette sa...

Bästa inredningsreportaget jag har läst på länge! Helt mitt i prick! :)

Linda, Fröken S sa...

Helt underbart beskrivet! Ni är SÅ trendiga! Nu är dessutom blommig i alla former trendigt läste vi i DNs bostadsbilaga häromdagen! Vi råkade visst också bli trendiga på köpet med vår småblommiga tapet i gästrummet från -80...

Stina sa...

Haha, första gången någonsin jag skrattade rakt ut när jag läste ett blogginlägg!