tisdag 21 juni 2011

boktips för DIYare.

TACK för alla fina kommentarer och hälsningar ni lämnar!! Jag blir verkligen jätteglad. Tänk att man skulle få kontakt med så många fina människor från alla möjliga ställen bara genom att fota lite, skriva lite och pyssla mycket. ;) Ganska härligt det där när man tycker man nästan känner en person som man aldrig träffat bara för man vet hur deras hem ser ut och att man skapat sig en bild av hur någon är och ser ut tack vare det den personen väljer att skriva om och det man kan utläsa av bilderna som visas.

Nu blir det boktips från mig! Jag lånade den här boken av en vän. Hon visste att jag skulle älska den. Så rätt hon hade. :) 

Nytt & kreativt med betong och loppisfynd av Susanna Zacke och Sania Hedengren.

De har även gjort en bok som heter Galen i garn som jag bläddrade lite snabbt i hemma hos min pappa och hans sambo i helgen och den var lika fin den. Man vill inget annat än att virka, sticka och sy när man kollar på alla inspirerande bilder. Och gjuta betong förstås. ;)


 Pimpade solstolar. Sååå snygga! Som karameller. Jag fyndade 2 såna här solstolar på loppis förra året. De ska bli målade och få nytt tyg sen är de redo för sommaren. Jag skrev ett inlägg om dem tidigare, här.

 Ingen dum idé. Att ta ett gammalt symaskinsunderrede och gjuta sig en skiva att lägga på. Jag råkar faktiskt ha ett sånt här underrede också. Det har stått på "lagret" sen jag hittade det i skogen för ca 15 år sedan. Sen sandblästrade jag det (helt själv vill jag tillägga) ;) och svärtade med ugnssvärta. Det blev som nytt! När jag tänker efter så är det väldigt snarlikt det på bilden. Undrar om jag ska gjuta mig en skiva eller göra en av trä...hmmm... Tål att tänkas på.

 Gammal tapet kan man ju faktiskt ha istället för kakel om man vill. Många lager klarlack och en rejäl silikonfog i nederkant skulle nog funka. Eller så sätter man en glassskiva utanpå. Det har vi i vårt kök och det är faktiskt riktigt snyggt tycker jag. En fördel med glaset är att man ganska enkelt kan byta tapeten där bakom och få en helt annan känsla i köket på ett kick. Lite svårare är det att kakla om så fort man tröttar.

 Min favorit! Hur galet snyggt är inte det här? De har byggt en gjutform av råspont vilket ger en så himla snygg finish på ytan. Lite som brofästen längs motorvägen ni vet. ;)

Flera mindre trasmattor som sytts ihop.

 Korsstygn håller ihop.

 Det här var bara några av alla tip som är beskrivna i boken. Den finns säkert på de flesta bibliotek att låna eller så kan man be de köpa in den. Ni vet väl att om man önskar att bibblan ska ta in en bok i sortimentet så måste de göra det. Bra va? En bekant till mig lämnar in listor på böcker hon önskar läsa och som inte köpts in sen kommer det ett mail till henne när de anlänt till bibblan. Det kallar jag service!

Have a nice evening!
Kram-
h.

5 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Jag är typ beroende av inspirationsböcker och skulle nog kunna köpa på mig hur många som helst. Så den här blev jag så klart väldigt intressserad av. :-) den ser jättefin ut!

Maja på 64 kvadrat sa...

Mycket fina tips!

Carina sa...

Vill också ha!! :)

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Man skulle sannerligen behöva sig ett torp att gå lös i...dream on :-)

Jag gillar vardagsrumsbodet i betong...SKARPT...bara för att det var såååå snyggt med avtrycken från brädorna! Undra på om man kanske skulle se till att snälla pappa får lite sommarjobb ;-)

Ha det gott!
Kram Lina

P.S Ser ut som att Amsterdam inte alls skulle vara någe tråkigt, om nu nån trodde det! :-)

Randigt och Rutigt sa...

Visst är boken härlig, har själv bläddrat i den.
Glad midsommar!
Kram Karin