lördag 4 juni 2011

moln är magiska. svart panel likaså.

Den här utsikten har vi från vår övervåning. Ikväll drog molen in snabbt och det blåste upp. Jag  sprang upp med kameran och fotade. Visst är det nåt visst med moln och himmel? Jag kan aldrig få nog.

 Nu är det mungipor uppåt igen. Sweet! Jag hade en lite dip men det vände på en femöring och jag uppskattar det fina mer än nånsin. Hemskt det där att känna att man inte riktigt kan glädjas fast man vet att man egentligen har all anledning att vara hur glad som helst.

Jag är dunderförkyld och har nog fortfarande lite feber men vem bryr sig när det är kalasväder och man ser resultatet av allt jädra trist underarbete man slitit med. Vi jobbar på helt enket.

Jag har klättrat omkring på ställningen och skurat, slipat och målat brädan under hängrännorna på förmiddagen. Freddan sa att jag var som en bergsget. En blekfisig, snorig bergsget i bikini och med stora solbrillor. ;) Sen var vi bortbjudna på lunch. Slutligen spikade Freddan och Bagarn panel. Jag med till en början. Sen drack jag vin och satt i vänstra vita stolen och tittade på. Utan dyna. Och bara njöt. Jag är galet nöjd med alla val vi gjort hitills. Färg, kulör, panel, fönsterdimensioner. Vem trodde att en villa byggd 1943 med den tidens mått och proportioner kunde kännas modern? För det är det jag tycker den gör nu. Och det var också det vi ville. Vi ville inte ha kvar våra 2-luftsfönster utan spröjs. Nu kör vi smala och avlånga fönster på norrsidan. De som visas på bilden och större 1-luftsfönster på övriga väggar.

 Lister ska såklart täcka springan mellan panel och list. Och så ska vi måla en vända till.


 Bergsgeten njuter av vyerna. Notera skogen låååångt borta bakom mig.

Nu ska den här snorgärsen dra en lina Nezeril och kicka in ett par Alvedon. Sen sängen och imorgon blir det en heldagsdate med Freddan och panelen.

Kram-
h.

PS. Lina, gillar du färgvalet? ;) DS

9 kommentarer:

Høytrykk sa...

Det ser skikkelig stilig ut med sort panel! Liker døren og vinduene også!

Anonym sa...

Oj, va fint det blir!
Och fotot på himlen är helt magiskt...

Petra / Popetotrora sa...

Vilken bild... molnbilden alltså. Häftig, men samtidigt lite läskig... :-)

Skjerstad sa...

Blir så fint dette :) Men du og du for en jobb ! Jeg fikk anbefalt din blogg , inne hos Revinyl . Nå har jeg kost meg inne hos deg :) Liker meg her og vil gjerne følge deg :)

Hilsen Janne ( i Norge er det et jentenavn ;)He he :)

En støvel og en sko sa...

Hallo!
Jeg har også kommet hit via Revinyl, og ser med en gang at denne bloggen kommer jeg til å like.
Oj, oj oj for en jobb dere holder på med, men så utrolig fint det blir! Vi har også svart hus :-) Håper forkjølelsen gir seg, da...
Og det bildet helt øverst var fantastisk fint!
Fin dag til deg.
Klem fra Sølvi

Malu sa...

Hei :o)
Jeg fant deg også via Revinyl
og for en herlig blogg du har.
Gleder meg til å komme til bake og se
huset ferdig og alle de fine tingene du lager.
God bedring med forkjølelsen.

Et stort :o))))) fra Malu

Sheneligans! sa...

Hei! Tusen takk for kjempekoselig hilsen inne hos meg! Ramlet inn på bloggen din gjennom Revinyl, og likte meg veldig godt her! :) Kikker innom igjen!
Klem fra meg! :)

Høytrykk sa...

Hei og hopp. Det ble ikke Mano-skål på deg i lotteriet mitt, men du har vunnet en liten trøstepremie i stedet. :) Hvis du sender meg adressen din på e-post, så får du en liten pakke i posten i neste uke. :)

Ha en fin kveld!

Anonym sa...

Hahaha! Bergsget! en jävla snygg en då!! hahaha!

Hoppas snoret slutat rinna! såg inget av det på avslutningen iallafall! ;)
Huset ser ut att bli superfint!
å du är en otroligt duktig kreativ konstnär!
Kram! J <3