måndag 28 mars 2011

NYC. Och de vidriga tre T-na.

Klassiker.
Förra året var jag och några kollegor i San Antonio, Texas på konferens och passade då på att ta en vecka i New York på hemvägen. Freddans kusin bor där sen en massa år tillbaka så det passade ju utmärkt. När man ändå hade vägarna förbi menar jag. ;) Och åker man till andra sidan jordklotet är det ju ingen vits att bara stanna en dag eller två. Nä, en vecka krävdes såklart. Minst.
Texas var verkligen en upplevelse utöver det vanliga. Alla mina fördomar om amerikaner infriades kan jag meddela. Snabbmat överallt. Dygnet runt. Människor därefter. Också överallt. En teenyweeny gågata med uteslutande mexikanska turistfällor. Ja ni vet, grälla klänningar och gigantiska Don Pedro-hattar. Jättefint och väääldigt genuint. Not.

San Antonio var visst USAs 7:e (eller var det 5:e?) största stad till invånarantal men det märktes inte. Så utspridd var den stan. Alla kör SUVar. Med betoning på kör. De går nämligen inte till fots. Inte överhuvudtaget alls att döma av antalet människor som promenerade på "stan", alltså gågatan. Den teorin stödjs av åsynen av "drive through"-köerna som så fint hade planerats in i gatubilden.  Tacos, tortillas och tequila. Frukost, lunch och middag. Ok då, inte tequila kanske men väl Margaritas. :) Vidriga alla 3 enligt mig.

Jag hade kameran med mig överallt med tog faktiskt inte en enda bild. Says it all, doesn't it?

NYC däremot. Ujujuj. Jösses vilken buzz. Så jäkla cool stad. Till och med jag, som passar klockrent i lantis-kategorin, trivdes likt Joholt i rampljuset. Galet inspirerande stad. Här fick kameran jobba hårt.

Jag bodde hemma hos kusin A i the Bronx. Där lever det inte så många människor med europeiskt utseende och en dag var det en tillsynes hårdnackad man som skrek åt oss/mig - WRONG HOOD! Han ansåg väl helt enkelt att vi inte platsade i det där området på ett korrekt sätt. Då blev lantisen lite skraj. Efter den incidenten trodde jag att samtliga yngre män iklädda blått eller rött var gangbangers. Den världsvane kusinen skrattade gott åt bonnlurken kan ni tro.;)

Foton by me om inget annat anges.
Den som ändå kunde åstadkomma det här...

Bokstavstrenden har även nått NYC. :-)

Lantisen väntar snällt tills det blir grön gubbe. Jajamensan. Det är så vi gör här hemma. Dr Kärrman är fotograf även här.

Foto av Dr Kärrman. Modellen är jag själv. Eller kanske är det skyskrapan som syftas...

Brooklyn Bridge. Rostigt och snyggt!

Guggenheim museet invändigt.
Efter drygt 2 veckor borta från familjen tyckte de vi skulle mysa på riktigt ordentligt och överraskade med en riktig taco bonanza. :-)

3 kommentarer:

Sara sa...

Härliga bilder! =)

Anonym sa...

Rolig du ar Helena ;)Fin blogg, den har du fatt ihop kul! Anna

dagliga smulor sa...

Fina bilder ! Jag ska åka NY för tredje gången och stanna en hel månad nu i vår, ska bli galet kul!Har inte träffat på någon som tyckt att NYC inte var så mycket att ha, kanske just för att det är så underbart? :o)