torsdag 31 mars 2011

Konst eller klotter?

D agens kreativa handling bestod i att måla graffiti med den stora sonen. Riktigt kul och ganska beroendeframkallande. Man vill liksom inte riktigt sluta när man väl börjat. :) Och det bästa av allt- det är bara att kladda på. Det kan nästan inte bli fult. Blir det snett eller konstigt gör man bara nån liten skugga, blänk eller nåt annat fint. :) Jag tillhör dem som tycker att graffiti är konst. I allra högsta grad.

Så här växte konstverket fram på Zachs papper. Snyggt va?!?
Konturer...

...som får en skuggning...
...Och VOILÀ! Kolla så ballt! Vill gärna poängtera att han bara är 11 år. :) Iallafall i 3 dagar till. *impad mamma*

Och för min del blev slutresultatet enligt nedan. Egentligen skulle det stå NAJS. Det låter ju lite ungdomligt och fränt tänkte jag. Dessvärre fick inte S:et plats så det fick bli ett I. NAJI? Vad är det? En asiatisk semesterort? En maträtt? Ett vapen? Ja ni fattar. Inte så ungdomligt och fränt längre...

Ett stort blänk fick jag iallafall till. Råkade nämligen kladda lite där i hörnet...Det vara nära att jag fick 3 blänk till.
MAMI-11. Hell yeah, that's me! YO!*armarna i kors och hiphip-uppsyn*

I vår lilla stad, jo för vi är faktiskt en stad sedan typ 1743 eller nåt, finns det inte så mycket ingen gatukonst av den där kalibern som man önskar. Mest klotter tyvärr. Jo förresten, en vägg bakom Apoteket Röda Näsan är målad som en gammal faluröd huslänga med pyntade fönster och allt. Och, hör och häpna, otroligt nog så får den målningen vara ifred. År efter år. Klottarare respekterar visst konstnärer.:)

Men man kanske skulle göra som i den där barnboken om pojken och kritan ni vet. Han som målade grisar och kossor överallt i hela staden. Graffitigrisar och klotterkossor. :)

När vi Freddan fixar i ordning Zachs rum ska han få en vägg med graffiti.;) Kanske kan vi till och med göra den själv? DIY you know. ;)

Trevlig kväll vänner!

Imorgon är det fredag *wiihoo* och då jäklar ska jag vara frisk! *mental c-vitaminboost*

Kram-
h.

3 kommentarer:

Sara sa...

Snyggt! =)

Maj Petersson Alt sa...

Kanonsnyggt. Konst, absolut! :9)

Unknown sa...

Go mamacita!
Jag tycker jag ser harry bertoia's overallt jag gar nu... :)