söndag 3 april 2011

Icke-köp man ångrar.

Harry Bertoia. Bird Chair (vänster) och Diamond chair (höger).
 Ni vet hur det är. Man står där och velar, vänder och vrider. Beundrar och stolpar upp Bra/Dåligt-listan i huvudet. Kisar lite och lägger huvudet på sned för att se om det kan vara nåt också i lite dimmigare förhållanden. ;) Och går därifrån. Tomhänt. *gha* Varför gör man det?? Så jäkla dumt. Det är ju en annan sak om det är en IKEA-pryl man icke-köper. Då vet man att det går att åka tillbaka när som helst inom det närmsta året. Eller gå in till en slumpvis utvald granne och lägga ett bud på deras exemplar. :)

Vissa icke-köp försvinner förbi och kommer aldrig mer upp till ytan. Som om de aldrig fanns. Men andra. Jösses. Det kan etsa sig fast i månader eller ÅR om man har otur. Eller om man var riktigt jävla dum rättare sagt som inte passade på att köpa den där grejen när man stod där och hade jordens chans.

Ett sånt icke-köp som jag grämt mig över är en stol jag såg på en loppis i New York förra året. Lurendrejar-försäljaren sa att det var en Harry Bertoia. Jag trodde honom såklart inte. För det brukar vara min utgångspunkt vad gäller loppisförsäljare. Frågar man vem konstnären till en tavla är får man allt som oftast -Jooo de där eee en känd Stockholmskonstär...  Jo men visst serru. Det finns tydligen många kända Stockholmkonstnärer vars verk cirkulerar ute på Mellansveriges landsbygd.

Bertoia var det ja. Jo då står vi där på gatan mitt i centrala NYC och jag funderar, vänder, vrider. Och velar. Och går därifrån. Tomhänt. Även om det nu inte var en Bertoia så spelar det ingen roll alls för jag gillade verkligen den där stolen. Han ville ha $100 och det skulle kosta $150 att frakta hem den.

Snurrfunktion med lite gung. Jätteskön att sitta i. Tänk den med några fina kuddar i. Sliten och fin. Och vit. :-)

Är man riktigt hardcore tatuerar man in Eames wire-stol. Nej, det är inte jag.

Hädanefter ska jag köpa allt jag är det minsta sugen på. I förebyggande syfte. Undra vad Freddan och garaget säger om den taktiken? ;)

Ha en fin dag!
Här ska det badas badhus, målas och demonteras luftvärmepump. *vissel vissel*


Kram-
h.

2 kommentarer:

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Jäklar vilken snygg stol! Ah! Missade/bortfibblade fynd kan man verkligen få magknip av! Men nu har du gjort det och det händer förmodligen aldrig mer igen :-D

Det är vaxduk! Underbart att de finns de som inte är så blanka, men det bästa är att man inte behöver fålla :-D Billig också, finns på vårt eget lågprisvaruhus!

Ha en trevlig dag!
//L

24seven by [bo:bakk] sa...

Tack för tipset! Lågprisvaruhus it is imorgon!

//Helena