tisdag 26 april 2011

ett första intryck.


Så var det då hallen ja. Så här ser den ut. Inte heller här kör vi med taklister. Vi gillar ju den ruffa och bohemiska stilen med sågspån som singlar ner lite då och då. Hemtrevligt, lite gammeldags sådär och, som sagt,  bohemiskt. ;)

Hallen är ju det som ger första intrycket av hemmet. Det man vill förmedla initialt till sina gäster ska finnas med här säger de som vet. Inredare och psykologer antar jag. Jag vette tusan om jag vill förmedla till mina besökare att de nästan blivit färgblinda. Ska försöka ta in mer färg tror jag. Hur det nu ska gå till.
De flesta bilderna är mina egna foton och skisser. Det är så himla smidigt att göra egna för man tröttnar ju efter ett tag. Då ger man bort dem. Eller slänger. Eller ber barnen fylla i med tusch sådär fint som bara dem kan. En bild på en kvinna med svallande hår och svalt leende. Och liten näsa. En önskesjälvporträtt helt enkelt. Fina hjärtan producerade på dagis som jag och Freddan fick på Alla hjärtans dag. Vincent bestämde att de skulle hänga där och så fick det bli. Bra val av vår lille estet. Det sneda fotot visar mig och Zach, fotot under en sovande Zach. Den bilden är jag helt kär i. Den kommer då aldrig att bytas ut. Nederst är ultraljudsbilderna av Vincent. De måste också vara kvar. På nåt konstigt sätt tycker jag verkligen det syns att det är just Vincent på de där bilderna. Fastän jag vet att en gris och en människa ser typ likadana ut i den veckan. Inte riktigt kanske men nästan. För jag önskar ju så himla mycket att jag redan då visste hur frisk och fin han skulle bli.

Babuschkorna och syntavlan har jag visat tidigare. Nämligen här.
Ett älskvärt litet slöjdalster från klass 4. Jättefin som omålad tycker jag.

Den där flätade korgen/lådan är inte bara hur fin som helst utan även mycket praktisk som vant- och mössförvaring. Vad jag ska ha den till nu när den säsongen är över vet jag inte. Bikinisar, luftmadrasser och tonvis med solbrillor kanske. Den skarpögde kan se att det hänger ett par miniglajjor i hornet på nån av bilderna...
Skoskåpen är IKEAS billighetsvariant. Jag sågade till bitar i MDF som jag slipade av och målade vita. De fick bli en kant runt skåpen för att göra dem lite mer till EN möbel. En enhet liksom.

Kram-
h.

4 kommentarer:

Anna G. sa...

Tack för din snälla kommentar hos mig! Fin blogg du har! Tavelväggen är riktigt snygg, och jag gillar idén med att snickra till en "ram" runt de annars lite plastiga ikea skåpen. Och apropå solstolarna här ovan, så skulle jag ha målat vitt, så tyget liksom kommer till sin rätt :)

Kviddevitt sa...

Hej och tusen tack för din fina kommentar på min blogg! Blir så glad.

Och sen måste jag säga det samma ang, din blogg. Snygga bilder och grymt snyggt hem!!!

Mvh //Elle

DoreDoris sa...

Jättefin tavelvägg!

Ang kommentaren hos mig så får du självklart sno idéen! Idéer är till för att stjälas och jag har ju själv snott den.

Trevlig Valborg!

Fröken S sa...

Jättesnyggt! Vad fint med en tavelvägg i hallen!