fredag 29 april 2011

stoff och stil.

Bild: Stoff och Stil
Nu vill jag bjuda på ett riktigt hett tips för alla er som gillar att sy, virka, sticka och pyssla i största allmänhet. Och även för er som hatar att sy, sticka och virka men som ändå vill låta er inspireras av en massa fina bilder. Stoff och Stil is da shit! En tygbutik som finns som fysisk butik på Svågertorp i Malmö och Drammen (Norge) och snart öppnar en butik i Göteborg. Men som tur är har de även en webbutik för alla oss som inte bor på promenadavstånd direkt.

För saken är nämligen den att man inte kan sluta glo på alla de där bilderna. Man bara älskar alla, ok då inte alla kanske men de flesta av miljöerna som visas i deras kataloger. Man vill göra 100 lapptäcken, virka galet stora filtar och sy bebiskläder på löpande band samtidigt som man stickar ponchos och stoppar nån härlig nysydd soffkudde. Man blir liksom besatt och tappar fullständigt allt vett och besinning man någonsin haft.

Och bra priser på tyger, passpoalband, garn and so on and so on. Så därför är mitt råd att bläddra många gånger och skriv därefter en lista på allt du vill ha. Glöm bort listan en vecka eller två och kom igen när de rationella tankarna återvänt till hjärnkontoret. Ta det rådet från en som lärt sig empiriskt. Learning-by-doing som man visst säger inom pedagogiken.

Bilder ur Stoff oh Stils hemtextil-katalog.

När vi var i StoffochStil-butiken i Malmö för ett par år sedan fick Vincent tag på ett skyltex av en virkad tygelefant och vägrade släppa den. Han skulle ha den. Så var det bara. Jamen självklart min son ska du ha en virkad elefant sa mamman som visst glömt att hon bara virkat en 2 meters garnmask i 5:ans syslöjd. Men det gick, tog endast 1,5 år att färdigställa och missbildad blev den men so what? Jag gjorde den själv och Vincent blev nöjd. Numera sover den i hans säng varje natt. Kolla in elefanten här. Det var för övrigt mitt allra första inlägg i bloggen.

Jag skulle gärna vilja veta vem som stylat och fotat i Hemtextil-katalogen för fint är bara förnamnet. Katalogen finns i bläddringsbar form på deras sida. Klicka här. Enjoy!

Kram-
h.


1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka fina grejor! Beställde direkt några vaxdukar och gratiskataloger. Kram! / M.