lördag 19 november 2011

den nattliga björnsaxen är numera ett minne blott.


I somras tröttnade jag på att hälla ut legot, plocka tillbaka legot. Och framför allt tröttnade jag på att trampa på legot på nätterna. Dagtid kan man ju manövrera runt de små rackarna som smitit undan lådan men på natten. Oh my lord. Björnsax säger jag bara. Det är i allafall så jag föreställer mig att det känns att stoppa foten i en björnsax. Finns det nåt som är mer smärtsamt än att trampa in en 2-pluttare i hålfoten? Nä. Jag tänkte väl det. Så jag sydde helt enkelt en rund förvaringspåse till smålegot. En stor cirkel med kanal runt om. Jag gjorde 4 hål för att kunna dra ihop påsen. Snörningen virkade jag av mattrasa. En lååång orm av luftmaskor. Nu kan man lägga ut den på golvet, leka leka leka och sen bara dra ihop den när man anser sig vara klar. Lätt som en plätt! Problemet är bara att den är lite för kärv i materialet för att löpa som den ska i kanalen så den ska bytas ut mot nåt syntetsnöre. No more björnsax med andra ord.

Den virkade sittpuffen jag gjorde i somras syns också på några bilder. Den gillade Vincent så mycket att ha helt fräckt lade beslag på den mitt framför ögonen på oss andra och bar upp den till sitt rum.

Idag har jag haft en suuuperkreativ dag och massor med energi. Guud så härligt det är när de dagarna infaller. Och så har jag har löptränat i det vackra vädret. En längre runda med lite intervall och backträning. Phu så jobbigt men jag har värsta bästa spring-tjejen att träna med som får mig att ta i lite extra. Totalt denna vecka mellan 25-30 km. Hoppas detta håller i sig... Och sen  har jag spraymålat en ny gardin till Zachs rum. Jo ni hörde rätt. Sprayat. Med våra graffitiburkar. Zach ville ha en randig gardin i färgerna lila, svart, vit, grön och orange. Klart grabben ska ha det. Mami fixar! Och bra blev det. Ni ska snart få se!

Avslutningsvis vill jag säga: GRATTIS Johan Olsson till den fenomenala Världscupsegern idag i herrarnas 15 km fristil. Och  vilka fina skidor han hade. Hatten av till vallateamet!

Trevlig helg till er alla!

Kram-
h.

2 kommentarer:

CreandoPhoto sa...

Det låter som att du har haft en urhärlig dag :) Och en sån påse har jag tänkt att sy sen min femtonåring var liten...men snart så :)
Kramar Kicki

Malin på pastill.nu sa...

Fin påse! Har tänkt göra något liknande, men måste inhandla mer smålego först ;-) Just nu är det mest duplo här, vilket iof också passar fint i en påse.

Sittpuffen är underbart fin! Förstår din son som la beslag på den, det hade jag också gjort om jag haft möjligheten :-)