måndag 25 april 2011

hallen kan vänta.


Oh my lord vilken dag. Det är inte klokt att kunna sitta nästan naken i solen på en sten nere vid sjökanten innan björkarna ens slagit ut ordentligt. Inte klokt men alldeles alldeles underbart. Det skulle ju bli bilder på hallen sa jag i förra inlägget men det får vänta. Den här dagen håller jag gärna i kvar i hjärtats känslorum. Länge.



Det här är den näst bästa påskhelgen jag upplevt. Den bästa var för 12 år sedan. Lika fint väder som nu. Jag satt på en bänk utanför USÖ, njöt av solen och väntade på att värkarna skulle komma igång. Nästa morgon kom han. Den finaste lilla pojke jag någonsin sett. Men jag var ensamstående med mitt lilla knytte. Att inte ha någon att dela den största av glädjor med var en djupare sorg än det faktum att mitt barn bara hade en förälder. Nu är vi två vuxna och två barn. Och det är våra barn. Jag är deras mamma och han är deras pappa. För föräldraskapet sitter inte i generna, det sitter i att lära cykla, att lägga peng i vattenglaset för första tappade tanden, att ta de där snacken om känslor och utanförskap, att filma varenda skolavslutning på knaggig videokamera, att säga nej till att spela tv-spel när solen skiner och att skjutsa på träning flera kvällar i veckan året runt. Såna grejer. Att finnas där och att älska. Av hela sitt hjärta.


 Hoppas ni, mina vänner, haft en lika fin dag som vi.

Kram-
en salig h.

6 kommentarer:

tinajo sa...

Härliga bilder! Var tvungen att kika in när jag såg din kommentar hos Mokkasin - tänkte att du ju uttrycker dig precis som jag skulle kunna gjort så då blev jag nyfiken, haha! :-)

Karolina sa...

Fina bilder, och rolig tankar ! Du verkar ha förmåga att utrycka dej som många kvinnor gör i sitt inre.. ! jag blev också nyfiken som Tinajo. Det finns nog flera som OSS !!! Bravo ! från Paris...

sara sa...

Du är underbar, både text- och bildmässigt! Wow! :)

Ses på lördag? ;)

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Ja, visst har det varit underbart! Hoppas och hoppas att sommaren blir lika skön...det är livet B-)

Väntar på hallen, men ta solen först...den kan, som sagt, vänta :-D

Ha det toppen, kram Lina

Anonym sa...

Halloj!
Du är fantastisk på att pyssla fotografera å skriva texter, kära Granne!jaaa å på så mycket mer! Roligt att se och läsa om dig å din familj! Kramar! J<3

Anonym sa...

Verkligen fint skrivet H! Jag blev visst lite rörd... P&K! / Maja